Καλως Ήρθατε
Καλως Ήρθατε

 

Η Ένωση, μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το 2004 και έχει στόχους τη διάδοση των αρχών και μεθόδων της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθώς και την πληροφόρηση, το διάλογο και τις παρεμβάσεις για όσα συμβαίνουν στο πεδίο αυτό.

Η Ένωση είναι ανοικτή σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την Εκπαίδευση Ενηλίκων είτε γιατί την ασκούν ως επάγγελμα, είτε γιατί τη σπουδάζουν, είτε γιατί τους ελκύει και θέλουν να τη γνωρίσουν περισσότερο.

Τα μέλη μας είναι ήδη 800 και τους παρέχονται μια σειρά από αποκλειστικά προνόμια (βλ. πληροφορίες στη σελίδα “ΜΕΛΗ”). Η συνένωση και συνεύρεση των δυνάμεών μας συμβάλλει στην ανάπτυξη καθενός μας και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στη χώρα μας.

Αλέξης Κόκκος

 

 
Ανακοινώσεις της ΕΕΕΕ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων και οι Εκδόσεις Φίλντισι, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου), παρουσιάζουν το βιβλίο Σχολείο και Χρήστες Ναρκωτικών- όταν οι Απόβλητοι του Εκπαιδευτικού Συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία του Παναγιώτη Κουτρουβίδη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Polis Art Cafe.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ


ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων στοχεύοντας στην ανάδειξη του συγγραφικού και ερευνητικού έργου των μελών της Ελληνικής ερευνητικής κοινότητας στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, καθιερώνει σε ετήσια βάση τη βράβευση των τριών καλύτερων ερευνητικών εργασιών του πεδίου.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ

"ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ"

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει στις 20 και 21 Ιουνίου 2015 διεθνή συνδιάσκεψη με ομιλητές τρεις κορυφαίους στοχαστές της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τους Peter Jarvis, Peter Mayo και Ted Fleming.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει σεμινάρια προετοιμασίας των εκπαιδευτών ενηλίκων οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν άμεσα στις εξετάσεις πιστοποίησης του ΕΟΠΠΕΠ. Τα σεμινάρια διάρκειας 100 ωρών (17 ώρες δια ζώσης, 13 ώρες προετοιμασία μικροδιδασκαλίας και 70 ώρες μελέτη υλικού) θα πραγματοποιηθούν στις 13 και 14 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχές στο adulteduc2@gmail.com.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΣΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει Πρόγραμμα εμβάθυνσης στη Μετασχηματίζουσα Διά Βίου Μάθηση με υπεύθυνο τον Αλέξη Κόκκο. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 σεμιναριακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν από το Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν και διαμένοντες εκτός Αθηνών. Οι αιτήσεις θα γίνονται έως τις 30 Ιουνίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Για τους στόχους του Προγράμματος και το περιεχόμενο κάθε συνάντησης δείτε εδώ.


ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΟΠΠΕΠ

Πληροφορούμαστε ότι ο ΕΟΠΠΕΠ, με απόφασή του της 18/05/2015, διοργανώνει εξετάσεις για την πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων. Η ανακοίνωση βρίσκεται εδώ. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη διαδικασία, η Ένωση προτρέπει τους εκπαιδευτές ενηλίκων που πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις (δείτε περισσότερα για τις προϋποθέσεις εδώ) να λάβουν μέρος, ώστε να αποκτήσουν την πιστοποίηση, που είναι απαραίτητη για την επαγγελματική τους εξέλιξη στο πεδίο της εκπαίδευσης ενηλίκων.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ED TAYLOR

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει μία Ημερίδα με ιδιαίτερη βαρύτητα το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015 (09.30-14.30).

Ομιλητής θα είναι ο Ed Taylor, ένας από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς της Μετασχηματίζουσας Μάθησης και στενός συνεργάτης του J. Mezirow, με τον οποίο υπήρξαν συνεκδότες του βιβλίου "Transformative Learning in Practice: Insight from Community, Workplace, and Higher Education".

O Ed Taylor θα αναπτύξει σε βάθος και θα συζητήσει με τους συνέδρους δύο θέματα:

- Θεωρία της Μετασχηματίζουσας Μάθησης: Προκλήσεις για τη Μάθηση και τη Διδασκαλία

- Ενσυναίσθηση: Θετό τέκνο της θεωρίας της Μετασχηματίζουσας Μάθησης

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.

 


 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΕΕΕ

Στο συνημμένο αρχείο θα δείτε τις προσφορές που ισχύουν αποκλειστικά για τα μέλη της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων σχετικά με την αγορά βιβλίων από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Δείτε τις προσφορές εδώ.


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΕΚ Δήμητρα διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε φοιτητές- σπουδαστές που τους ενδιαφέρει ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και ειδικότερα αυτός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις δια ζώσης και on line και υλοποιείται σε 150 ώρες.

ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Η Ένωση στο πλαίσιο της συστηματικής δράσης της με στόχο να γνωρίσουν οι Έλληνες εκπαιδευτές ενηλίκων το έργο των πιο σημαντικών στοχαστών του πεδίου αυτού, πήρε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση των ακόλουθων εκδηλώσεων:

-Ημερίδα με τον Ed Taylor, στενό συνεργάτη του J.Mezirow, και βασικό θεωρητικό της Μετασχηματίζουσας Μάθησης (Αθήνα, 9 Μαΐου 2015).  Ο E.Taylor θα αναπτύξει σε βάθος και θα συζητήσει με τους συνέδρους δύο θέματα:

 

  • Θεωρία της Μετασχηματίζουσας Μάθησης: Προκλήσεις για τη Μάθηση και τη Διδασκαλία
  • Ενσυναίσθηση: Θετό τέκνο της Θεωρίας της Μετασχηματίζουσας Μάθησης
- Διεθνής Συνδιάσκεψη με τίτλο "Εκπαίδευση Ενηλίκων και Τοπική Κοινωνία", σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας (Λάρισα, 20 και 21 Ιουνίου 2015). Τρεις κορυφαίοι ριζοσπάστες στοχαστές της εκπαίδευσης ενηλίκων P.Jarvis, P.Mayo, T. Fleming, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και θα συζητήσουν με τους συνέδρους σε ό,τι αφορά το θέμα της "Πόλης που μαθαίνει", για το οποίο έχουν εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον ο Δήμος  και οι εκπαιδευτικοί φορείς της Λάρισας.

 

 


Επιστημονικό- Εκπαιδευτικό Συνέδριο

"Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση"

Συνδιοργάνωση: Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων- Περιφέρεια Κρήτης- Δήμος Ηρακλείου- Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου- Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων περ. ενοτ. Ηρακλείου Β. Καλοκύρη.

Υπό την αιγίδα: Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε εδώ.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Την Παρασκευή 06/03/15 οι Σχολικοί Σύμβουλοι της 4ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης και της 11ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής με την αρωγή του Δήμου Λαρισαίων και σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργάνωσαν στη Λάρισα Ημερίδα με θέμα "Η Αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση". Προηγήθηκε κεντρική ομιλία του Αλέξη Κόκκου και ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια με συντονιστές τους Β. Γώγου, Γ. Κουλαουζίδη, Α. Μπάρλο, Μ.Γιαννακοπούλου- Β.Χαδουλίτση.


 

Η ΕΕΕΕ διοργανώνει ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα

"Εισαγωγή στην Τέχνη του Κινηματογράφου"

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν προϋποθέτει εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τον κινηματογράφο. Προϋποθέτει το ενδιαφέρον μόνο των συμμετεχόντων για αυτή τη μορφή τέχνης. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν αποκτήσει τα βασικά γνωστικά εργαλεία για να αξιοποιούν τον κινηματογράφο στον επαγγελματικό τους τομέα ή απλά για να γίνουν καλύτεροι θεατές. Το σεμινάριο περιλαμβάνει οκτώ συναντήσεις.

 

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

Για να εγγραφείτε πατήστε εδώ


Η ΕΕΕΕ διοργανώνει ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ με θέμα

ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

(ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ/ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους και όσες ασχολούνται με ομάδες (Στελέχη επιχειρήσεων, Εκπαιδευτές, Εκπαιδευτικοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί κ.ά.). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις 3ωρες συναντήσεις στο χώρο της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για να εγγραφείτε συνδεθείτε στο:https://docs.google.com/forms/d/1APLS5BeaxBegUe-gwEui7yCGcq_xnqWCNHWvXYEOPMg/viewform?usp=send_form

 


 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ

ERASMUS+ 2014-2020

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση μητρώου αξιολογητών και μητρώου εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού προγράμματος εκπαίδευσης και κατάρτισης Erasmus+ 2014-2020 που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.


E-LEARNING ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

"ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ"

με υπεύθυνο τον Α.Κόκκο

Μετά την επιτυχή διοργάνωση του πρώτου κύκλου η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων για δεύτερη χρονιά προσφέρει το e-learning επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο "Αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση".

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων, εκπαιδευτικούς και φοιτητές αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Σε όσες και όσους ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα και εκπονήσουν την τελική εργασία, χορηγείται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης 200 ωρών.

Ενδεικτικές γνώμες για το πρόγραμμα: "Ήταν αλληλεπιδραστικό και βιωματικό. Συμμετείχα πλήρως έχοντας την ευκαιρία να εκφράσω τις σκέψεις και τα συναισθήματά μου. Είναι πολύ διαφορετικό από άλλα σεμινάρια", "Ποτέ δεν είχα δει ένα έργο τέχνης με αυτόν τον τρόπο, και είμαι σίγουρη ότι αυτή η μέθοδος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι.."

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στη συνημμένη ανακοίνωση.

Για να εγγραφείτε συνδεθείτε στο: https://docs.google.com/forms/d/14Gah_6KZP2V5ijs-FrzLBDFOMqlsmHdNcDfYRFxOG60/viewform?usp=send_form

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι 20 Απριλίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ/ ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Καθώς κλείνει το 2014, το οποίο σηματοδοτεί τον 10ο χρόνο λειτουργίας της Ένωσης, προσφέρουμε στα μέλη μας δύο επιμορφωτικές δυνατότητες, οι οποίες ελπίζουμε να φανούν χρήσιμες:

Συνεντεύξεις με τους έξι κορυφαίους στοχαστές της εκπαίδευσης ενηλίκων, που σημάδεψαν την πορεία της τις τελευταίες δεκαετίες: Paulo Freire, Peter Jarvis, Knud Illeris, Jack Mezirow, Ira Shor, Ed Taylor. Καθεμία συνέντευξη συνοδεύεται από κείμενο με τη μετάφρασή της. Επίσης, υπάρχουν οδηγίες για το πώς μπορούν να αλληλοσυσχετιστούν μεταξύ τους οι συνεντεύξεις και να αποτελέσουν επιμορφωτικό/ αυτομορφωτικό υλικό με συστηματικό τρόπο. Θα βρείτε τις συνεντεύξεις στο site μας, στην ενότητα Video Gallery.

Εκτενές αρχείο με κριτικά ερωτήματα και έργα τέχνης, που σχετίζονται με τη διδασκαλία είκοσι θεμάτων της σχολικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων [παιδί και έφηβος, σχέσεις των φύλων, ταυτότητα της γυναίκας, ταυτότητα του άντρα, σχέσεις γονέων-παιδιών, τρίτη ηλικία, περιβάλλον- βιώσιμη ανάπτυξη, πόλεμος και ειρήνη, μετανάστευση/διαφορετικότητα/διαπολιτισμικότητα, κοινωνικός αποκλεισμός, ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα, ελληνική ιστορία και πολιτισμός, δυναμική της ομάδας, τεχνολογία, θέματα διδακτικής μεθοδολογίας (και ανά ειδικότητα), επαγγελματική ζωή, δυναμική της εκπαιδευόμενης ομάδας, συμπεριφορά μαθητών/ Bullying, η ταυτότητα του εκπαιδευτή/εκπαιδευτικού, μέσα μαζικής επικοινωνίας]. To αρχείο διαμόρφωσαν οι Α. Κόκκος, Π. Μπόζνου και Μ.Χρήστου.

Τα μέλη της Ένωσης θα μπορούν να μας στέλνουν ορισμένα θέματα που τους ενδιαφέρουν και να λαμβάνουν καταλόγους με κριτικά ερωτήματα και έργα τέχνης, η χρήση των οποίων μπορεί να προσδώσει πρόσθετο ενδιαφέρον και βάθος στο θέμα που διδάσκουν.

 


 

Graduate Trainee Programm

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη της για μία ενδιαφέρουσα ανακοίνωση σχετικά με το OTE COSMOTE Graduate Trainee Program.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 28 ετών, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, με προσωπικό όραμα και πάθος, προσήλωση στην προσωπική τους ανάπτυξη και όρεξη να εργαστούν στο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό Όμιλο στην Ελλάδα.

Όσοι επιλεγούν και προσληφθούν, θα αποκτήσουν σημαντική στις κυριότερες λειτουργίες της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά και να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους έως και τις 30 Δεκεμβρίου στο ειδικά σχεδιασμένο microsite http://www.ote-cosmote-graduatetraineeprogram.gr.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι οι ακόλουθες:

 

  • Ηλικία έως 28 ετών
  • Μεταπτυχικός τίτλος σπουδών σε οποιαδήποτε ειδικότητα
  • Εργασιακή εμπειρία έως 2 χρόνια (0-2 έτη)
  • Πολύ καλή γνώση Αγγλικών
  • Δυνατότητα μετακινήσεων, τόσο εντός Ελλάδος όσο και στο εξωτερικό
Βρείτε εδώ την αγγελία του OTE COSMOTE Graduate Trainee Program.

 


ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε φοιτητές- σπουδαστές που τους ενδιαφέρει ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και ειδικότερα αυτός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις δια ζώσης και on line και υλοποιείται σε 120 ώρες.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θα βρείτε στην ανακοίνωση εδώ.

Για εγγραφές συνδεθείτε εδώ.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα

"ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επιστημονική Ημερίδα της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων με θέμα "Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές στο Σχολείο". Στην Ημερίδα πήραν μέρος πάνω από 140 εκπαιδευτικοί οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν βιωματικά εργαστήρια και να ανταλλάξουν απόψεις αναφορικά με εκπαιδευτικά ζητήματα.

Τα Πρακτικά της Επιστημονικής Ημερίδας μπορείτε να τα δείτε εδώ


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα

"ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει το Σάββατο 29 Νοεμβρίου Επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Πρακτικές στο Σχολείο".

Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε όσους ερευνούν και διδάσκουν εκπαιδευτικά ζητήματα, καθώς και σε όσους σπουδάζουν στο πεδίο αυτό. Μέσα από τη διεξαγωγή παράλληλων εργαστηρίων θα παρουσιαστούν σύγχρονες, βιωματικές μέθοδοι διδασκαλίας διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων.

 

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες για την Ημερίδα θα βρείτε στη ανακοίνωση εδώ.

 

Για εγγραφές συνδεθείτε εδώ

 


 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΣΕ ΠΑΤΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε φοιτητές- σπουδαστές που τους ενδιαφέρει ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και ειδικότερα αυτός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις δια ζώσης και on line και υλοποιείται σε 120 ώρες.

ΠΑΤΡΑ

Τόπος Διεξαγωγής: ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ, Επιστημονικό Πάρκο, Σταδίου, Πλατάνι Πατρών, τηλ. 2610910055

Ημερομηνίες Διεξαγωγής: 1η Συνάντηση 22/11, 10.00-18.00, 2η συνάντηση 13/12, 10.00-18.00, 3η Συνάντηση 10/1, 10.00-18.00

Για Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θα βρείτε στην ανακοίνωση εδώ.

Για εγγραφές συνδεθείτε εδώ


ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ με θέμα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων σε συνεργασία με το ΚΕΚ ΙΒΕΠΕ διοργανώνει Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με θέμα Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μόνιμους και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, καθώς και σε φοιτητές- σπουδαστές που τους ενδιαφέρει ο χώρος της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και ειδικότερα αυτός των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις δια ζώσης και on line και υλοποιείται σε 120 ώρες.

 

Πιο αναλυτικά, πληροφορίες θα βρείτε στην ανακοίνωση εδώ.


Για εγγραφές συνδεθείτε εδώ.


Έφυγε από τη ζωή ο Jack Mezirow, κορυφαίος διανοητής της εκπαίδευσης ενηλίκων. Το έργο του έχει επηρεάσει σημαντικά και ιδιαίτερα γόνιμα το πεδίο μας δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη του κριτικού στοχασμού με στόχο την αντιμετώπιση δυσλειτουργικών καταστάσεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Υπήρξε και θα συνεχίσει να είναι, πραγματικά δάσκαλος για πολλούς από εμάς...

O Jack Mezirow είχε συνεργαστεί με την Ένωση και την είχε έμπρακτα υποστηρίξει. Το 2007 είχε έλθει στην Αθήνα και είχε παρουσιάσει τις ιδέες του σε ανοικτή εκδήλωση. Παράλληλα, παραχώρησε συνέντευξη στην Εκπαίδευση Ενηλίκων (πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέντευξη)

 


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων διοργανώνει Σεμινάρια προετοιμασίας για τους εκπαιδευτές ενηλίκων οι οποίοι πρόκειται άμεσα να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των εκπαιδευτών ενηλίκων οι οποίες διοργανώνονται από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Συγκεκριμένα, τα Σεμινάρια της Ένωσης απευθύνονται σε όσους έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην παρούσα φάση των εξετάσεων πιστοποίησης.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. έχει αναρτήσει Τράπεζα Θεμάτων που περιέχει τα θέματα τα οποία θα πρέπει να μελετήσουν οι υποψήφιοι και πάνω σε αυτά θα γίνουν οι εξετάσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες βλ. την επίσημη ιστοσελίδα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (www.eoppep.gr)


 

 

Η Ένωση διοργανώνει Σεμινάρια προετοιμασίας για αυτές τις εξετάσεις σε Αθήνα, Βόλο, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Πάτρα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη.

Για την αναλυτική ανακοίνωση και δηλώσεις συμμετοχής βλ. εδώ

 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ

Αγαπητά μέλη,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα γραφεία της Ένωσης θα λειτουργούν από την Παρασκευή σε νέα διεύθυνση, Κηφισίας 129, Αμπελόκηποι. Το τηλέφωνο επικοινωνίας παραμένει το ίδιο, 2106012297.

Παρόλα αυτά, για δική σας διευκόλυνση, μπορείτε για τις επόμενες δύο μέρες να μας καλείτε στο 6979724757.

Σας ευχαριστούμε


ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ

Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ http://www.eoppep.gr/index.php/el/how-to/teacher-certification-educational-attainment-lifelong-learning-lll-adult


Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

 

O Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. υποδέχτηκε αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (European Association for the Education of Adults- EAEA) στις 4 Απριλίου 2014. Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν και από τον Πρόεδρο και εκπροσώπους της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Δείτε περισσότερα εδώ: http://www.eoppep.gr/index.php/el/announcements/379-ee_eoppep


Παγκόσμια Συνδιάσκεψη με τίτλο
"What's the point of Transformative Learning"
Αθήνα 27-29 Ιουνίου 2014

Η Ένωση με χαρά ανακοινώνει πως στις 27-29 Ιουνίου, υπό την αιγίδα του European Society for Research on the Education of Adults (ESREA), διοργανώνει Παγκόσμια Συνδιάσκεψη με τίτλο “What’s the point on Transformative Learning?”. Θα γίνουν 70 εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη συμβολή της κριτικής σκέψης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στο μετασχηματισμό στερεοτυπικών πεποιθήσεων.

Η Συνδιάσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ευρωπαϊκού δικτύου "Interrogating Transformative Processes in Learning and Education: An International Dialogue που ξεκίνησε τη λειτουργία του το περασμένο έτος, επίσης υπό την αιγίδα της ESREA.

Το "early bird registration" παρατείνεται ως τις 16 Μαΐου.

Δείτε περισσότερα

Για να εγγραφείτε στη Συνδιάσκεψη κάντε κλικ εδώ

Δείτε το Σχέδιο Προγράμματος


ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

Η Ένωση συμπλήρωσε δέκα χρόνια λειτουργίας! Αυτό θα ήταν αδύνατον χωρίς τη συμμετοχή και την υποστήριξη των μελών της και όλων όσων συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της.

Για να αναδείξουμε τη σημασία αυτής της χρονιάς, προγραμματίσαμε μια σειρά από εκδηλώσεις:

· Το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου διοργανώνουμε το Διεθνές Workshop Transformative Adult Learning με υπευθύνους την Kathleen Taylor και τον David Zeitler, δύο από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της Μετασχηματίζουσας Μάθησης.

· Στις 27-29 Ιουνίου η Ένωση, υπό την αιγίδα του European Society for Research on the Education of Adults (ESREA), διοργανώνει Παγκόσμια Συνδιάσκεψη με τίτλο “What’s the point on Transformative Learning?”. Θα γίνουν 45 εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια με θέμα τη συμβολή της κριτικής σκέψης σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που στοχεύουν στο μετασχηματισμό στερεοτυπικών πεποιθήσεων.

· Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες θα αναγγείλουμε διήμερα σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών, που θα προετοιμάζουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες πιστοποίησης εκπαιδευτών που πρόκειται να διοργανώσει ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

· Τον Σεπτέμβριο θα επαναληφθεί το πρόγραμμα e-learning «Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη» με υπεύθυνο τον Αλέξη Κόκκο.

· Το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού μας Εκπαίδευση Ενηλίκων θα αποτελεί αφιέρωμα στους τομείς στους οποίους η Ένωση συνεισφέρει στα δέκα χρόνια:

o Εκπαίδευση Εκπαιδευτών

o Κυκλοφορία του περιοδικού Εκπαίδευση Ενηλίκων (31 τεύχη)

o Διεθνή Συνέδρια, Ευρωπαϊκά Προγράμματα και συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς στοχαστές της εκπαίδευσης ενηλίκων

o Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη

o Διάδοση των ιδεών της Μετασχηματίζουσας Μάθησης

o Εκπαίδευση στην Τρίτη Ηλικία

o Συνεργασία με Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

· Τον Νοέμβριο θα διοργανωθεί Συνέδριο για Εκπαιδευτικούς.

· Θα εκδοθεί DVD με συνεντεύξεις από τους πιο σημαντικούς παγκοσμίως στοχαστές της εκπαίδευσης ενηλίκων (Mezirow, Jarvis, Rogers, K. Taylor, E, Taylor, Dirkx, Illeris, Shor, Kasl).

· -Η συνέντευξη με τον Mezirow θα σταλεί ως προσφορά στα μέλη της Ένωσης.

Αν δεν είστε μέλη της Ένωσης και γίνετε, θα παίρνετε το περιοδικό, θα έχετε πρόσβαση σε πλούσιο υλικό κειμένων και καλών πρακτικών, καθώς και έκπτωση για συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε και στα βιβλία για την εκπαίδευση ενηλίκων των εκδόσεων «Μεταίχμιο».


 

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Σεμιναρίου της Ένωσης

Η Ένωση διοργάνωσε πρόσφατα Σεμινάρια εκπαίδευσης εκπαιδευτών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και στο Ηράκλειο. Εδώ, ενδεικτικά, παρουσιάζουμε τις απόψεις των συμμετεχόντων για το Σεμινάριο που παρακολούθησαν στη Θεσσαλονίκη, με εκπαιδευτή τον Γιώργο Κουλαουζίδη.

Δείτε την αξιολόγηση του σεμιναρίου

 


Διαδικασία Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων

 

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας υποδοχής αιτήσεων για την πιλοτική εφαρμογή της διαδικασίας των Εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Δείτε περισσότερα εδώ

 


 

Αναφορά Εκπαιδευτικής Επίσκεψης

Σας παρουσιάζουμε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναφορά, από τον Γιώργο Κουλαουζίδη, από επίσκεψη μελέτης που πραγματοποιήθηκε στην Επαρχία του Τολέδο της Ισπανίας, με στόχο τη γνωριμία με το σύστημα εκπαίδευσης ενηλίκων που εφαρμόζεται στην περιοχή. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του CEDEFOP.

Δείτε την αναφορά εδώ.

 Τα Αποτελέσματα της Αξιολόγησης του Προγράμματος ARTiT


Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα αποτελέσματα της τελικής αξιολόγησης του διακρατικού προγράμματος Grundtvig ARTiT του οποίου η Ελλάδα υπήρξε εταίρος με εκπροσώπησή της από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων (συντονιστής φορέας) και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Ενδεικτικά αξιολογικά σχόλια σχετικά με τα μεθοδολογικά εργαλεία του προγράμματος αλλά και το σύνολο της συνεργασίας αναφέρονται παρακάτω:

Αντικειμενικοί Στόχοι- Αποτελέσματα- Προϊόντα: […] Η διερευνητική διαδικασία που διεξήχθη σε κάθε χώρα- εταίρο παρέχει πολύτιμα συμπεράσματα και ευρήματα για το  πεδίο των μεθοδολογιών που βασίζονται στην τέχνη όσον αφορά στην εκπαίδευση ενηλίκων έτσι όπως αυτά παρουσιάστηκαν σε εθνικές αλλά και συνθετικές αναφορές. Η μέθοδος και οι ενότητες αποτελούν υψηλής ποιότητας προϊόντα, καλά σχεδιασμένα και προσανατολισμένα στις ανάγκες του χρήστη […]

Συνεργασία: […] Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που επιβεβαιώνουν ότι η συνεργασία ήταν λειτουργική και προσανατολισμένη στο πρόγραμμα. Η υψηλή ποιότητα των παραδοτέων στοιχείων (μεθοδολογία) αντανακλά την τεχνογνωσία και το μεγάλο ενδιαφέρον των εταίρων προς προώθηση στην εκπαίδευση ενηλίκων του βασισμένου στην τέχνη περιεχομένου […]


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης έχει δημοσιευτεί η ενδιαφέρουσα "Έκθεση 2012" για τη Δια Βίου Μάθηση στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζονται όλες οι τρέχουσες δράσεις. Ανάμεσα σε αυτές παρουσιάζονται σε ειδική σελίδα, οι δράσεις της Ένωσης.

http://www.gsae.edu.gr/images/stories/APOLOGISMOS_GGBM_2012.pdfΕκδήλωση για τη Λήξη του Προγράμματος ARTiT

Την 29η Οκτωβρίου 2012 στις εγκαταστάσεις του OTE ACADEMY η Ένωση πραγματοποίησε εκδήλωση για τη λήξη του προγράμματος ARTiT το οποίο αφορά στη χρήση των τεχνών στην Εκπαίδευση. Συμμετείχαν 220 άτομα. Το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό είναι διαθέσιμο στο www.artit.eu.

Βλέπε σχετικά δημοσιεύματα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στις 28.11.2012 καθώς και απόσπασμα από το άρθρο της Ν.Μερκούρη "Της Μνήμης και της Τέχνης" που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΑΥΓΗ στις 25.11.2012


Εκδήλωση για την Εκπαίδευση στην Τρίτη Ηλικία

Την Τρίτη 20/11 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων εκδήλωση με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπ.Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη, του Υπευθύνου Εκπαίδευσης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ.Ιωάννη Θεοδωρακόπουλου και των Δημάρχων Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας.

Δείτε σχετικό δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ την 24η Νοεμβρίου 2012

 


 

Υπουργική Απόφαση «Σύστημα Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2844/23-10-2012 η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τα προσόντα και τις διαδικασίες πιστοποίησης των εκπαιδευτών που δραστηριοποιούνται τόσο στην επαγγελματική κατάρτιση  όσο και στη γενική εκπαίδευση ενηλίκων.

Δείτε  την Υπουργική Απόφαση εδώ


ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΚΚΟΣ: ΒΑΣΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Στην ενότητα Κείμενα μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένα τα κυριότερα κείμενα που έγραψε ο Αλέξης Κόκκος για την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Τα κείμενα παρουσιάζονται με διαχρονική μορφή, έτσι ώστε οι αναγνώστες να μπορούν να εξετάσουν την εξέλιξη των σκέψεων και των ενδιαφερόντων του συγγραφέα.

Βλέπε μια πληρέστερη συλλογή των κειμένων στην προσωπική σελίδα του Αλέξη Κόκκου www.alexiskokkos.gr


Νέο Υλικό

Παρουσιάζουμε πέντε κείμενα των Mezirow, Dirkx, Lawrence, Cranton που αναφέρονται στους στόχους της μετασχηματίζουσας μάθησης και στη χρήση της τέχνης στο πλαίσιό της. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μία άσκηση αυτομόρφωσης, βρίσκοντας σημεία σύμπτωσης και διαφοράς ανάμεσα στα κείμενα, καθώς και τρόπους κατ΄αναλογίαν εφαρμογής ορισμένων ιδεών που περιέχουν στις συγκεκριμένες συνθήκες των εκπαιδευτικών πλαισίων που σας ενδιαφέρουν. Μπορείτε να μας στείλετε τις ιδέες σας και εμείς θα δώσουμε ανατροφοδότηση.

Δείτε το υλικό εδώ

 


9η Διεθνής Συνδιάσκεψη για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση

Στιγμιότυπα - Αποτίμηση - Εντυπώσεις των Συμμετεχόντων

Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε στιγμιότυπα καθώς και τις πρώτες εντυπώσεις των συμμετεχόντων στην 9η Διεθνή Συνδιάσκεψη για τη Μετασχηματίζουσα Μάθηση.

Αναλυτική αξιολόγηση θα βρείτε στο τεύχος 24 της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Δείτε περισσότερα...

 


 
No images